Presentació

Dia a dia és un blog educatiu on hi trobareu experiències de la vida d'aula i de l'escola. Podreu veure algunes de les feines que ha fet, i fa, l'alumnat de 2n de primària del CP Mestre Guillemet de Santa Eugènia durant el curs 2010-2011.

El que ens ha motivat a iniciar aquest blog és la feina que els nins i nines estan fent. És molt motivant per a ells compartir amb els seus pares, mestres, amics i coneguts algunes de les coses que fan. També és agradable pels pares veure que fan els seus fills i pels mestres, l'alumnat. També, per a nosaltres, els mestres, és enriquidor conèixer les vostres opinions. Per tot això, s'ha creat Dia a dia.

dimarts, 10 de maig del 2011

Sentim amb en Pèbili (Filosofia 3/18)

L'alumnat de 2n de primària, ja des de el curs passat, s'han iniciat en el programa de la filosofia 3/18. Ho han fet a través del programa Pensar amb els sentits i el seu protagonista en Pèbili. 

L'objectiu de tot el currículum de la Filosofia 3/18 se sintetitza amb la frase de dotar d'eines els estudiants per fer-los capaços de pensar millor per sí mateixos. Al cicle inicial es fa mitjançant el treball amb els sentits perquè coincideix amb un moment de descoberta del propi cos i de les seves possibilitats, per després formar la pròpia identitat.

El programa pretén proporcionar experiència i capacitat de reflexió sobre els propis sentits perquè els alumnes vagin adquirint consciència del propi cos i de les seves reaccions i respostes. També,  per despertar el sentit crític i proporcionar eines per ser més creatius, ser més reflexius, atents i raonables.

Sessió de dia 5 de maig de 2011
En Pèbili, observava atent  des de la cuina com succeien els aconteixaments a la boda de l'all i la ceba. Era el moment en que els nuvis sortirien a ballar. 

A la classe volguerem experimentar com seria allò de ballar i aprenguerem una dansa que es diu: "Bones tardes tengui senyora Francisca".
Després de ballar vàrem iniciar una conversa sobre com ens havíem sentit. En la conversa sorgiren sentiments com: l'alegria quan ballam i estem passant gust, la por que ningú ens trii per ser la seva parella de ball, la por de que ens trii algú que no volem, la vergonya del que pensaran, ...
També, vàrem veure que no és senzill saber reconèixer com ens sentim en un determinat moment i que per això és necessari practicar-ho.

Aquí teniu unes imatges d'aquests moments fantàstics que passàrem.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada