Presentació

Dia a dia és un blog educatiu on hi trobareu experiències de la vida d'aula i de l'escola. Podreu veure algunes de les feines que ha fet, i fa, l'alumnat de 2n de primària del CP Mestre Guillemet de Santa Eugènia durant el curs 2010-2011.

El que ens ha motivat a iniciar aquest blog és la feina que els nins i nines estan fent. És molt motivant per a ells compartir amb els seus pares, mestres, amics i coneguts algunes de les coses que fan. També és agradable pels pares veure que fan els seus fills i pels mestres, l'alumnat. També, per a nosaltres, els mestres, és enriquidor conèixer les vostres opinions. Per tot això, s'ha creat Dia a dia.

dilluns, 25 d’abril del 2011

El mercadet

El primer dimecres d'abril, els nins i nines de 1r i 2n curs de primària vàrem anar al mercat de Sineu. Per les mateixes dates treballàvem a l'aula les monedes d'euro i de cèntims d'euro, i la resolució de problemes a l'hora de tornar canvi. Com que ens costava una mica entendre aquets conceptes de manera abstracte, aprofitàrem la sortida per aprofundir en el tema.

Durant la sortida, els nins i nines de 2n curs, ens vàrem fixar molt bé en tots els productes que es venen i el seu preu en el mercat. Ho vàrem apuntar a un paper per no oblidar-nos.

Per aprendre a manejar les monedes del nostre sistema monetari, vàrem muntar un marcadet a l'escola.

El primer que vàrem fer va ser, mitjançant la dinàmica de treball col·laboratiu del "foli giratori", pensar què podria vendre cadascú i a quin preu ho podria vendre. Després de consultar-ho a casa, vàrem muntar el mercadet per aprendre a comprar, vendre i tornar canvi amb les monedes de veritat.

En el nostre mercat s'hi podien trobar tota classe de productes: fruites, verdures, dolços, pastes, begudes, flors, etc. I tot a bon preu!

Una vegada muntat el mercadet, ens disposàrem a comprar i vendre. Vàrem emprar totes les monedes que existeixen, vàrem conèixer el seu valor, vàrem tornar canvi, vàrem poder fer un bon berenar i ens ho vàrem passar molt bé.

Finalment, algunes coses de les que vàrem aprendre les vàrem recollir a la nostra carpeta de feines.

Si voleu veure algunes fotografies d'aquest procés, podeu clicar a l'enllaç:

Mercadet (pdf)

2 comentaris:

  1. Quina activitat més guapa que heu fet! Així segur que han après moltíssim!

    ResponElimina