Presentació

Dia a dia és un blog educatiu on hi trobareu experiències de la vida d'aula i de l'escola. Podreu veure algunes de les feines que ha fet, i fa, l'alumnat de 2n de primària del CP Mestre Guillemet de Santa Eugènia durant el curs 2010-2011.

El que ens ha motivat a iniciar aquest blog és la feina que els nins i nines estan fent. És molt motivant per a ells compartir amb els seus pares, mestres, amics i coneguts algunes de les coses que fan. També és agradable pels pares veure que fan els seus fills i pels mestres, l'alumnat. També, per a nosaltres, els mestres, és enriquidor conèixer les vostres opinions. Per tot això, s'ha creat Dia a dia.

diumenge, 10 d’abril del 2011

El nostre poble. Visita a l'Ajuntament de Santa Eugènia.

Un dels temes del nostre llibre d'activitats de coneixement del medi feia referència al poble i la ciutat.
En gran grup, vàrem parlar de les diferències que trobàvem entre un poble i una ciutat. Ja d'entrada vàrem tenir molt clar quines diferències hi havia entre l'un i l'altre.
El llibre també parlava de l'Ajuntament. Vàrem pensar que seria bona idea, visitar l'Ajuntament del poble i el batle, i que fos ell qui ens explicàs què és un ajuntament i com funciona.
Per parelles, cada nin i cada nina va anar escrivint una o dues preguntes que faria al batle. Dia 29 de març, acompanyats per na Dolça, la nostra cap d'estudis i mestra de suport, vàrem visitar el batle, que va contestar a les nostres preguntes i ens va explicar moltes coses sobre un ajuntament, el seu funcionament i una mica de la seva història.


També en el llibre d'activitats de medi, ens proposaven descriure una imatge d'un barri que sortia a la fotografia. Vàrem pensar que podríem descriure imatges del nostre poble. Així, aprofitant unes fotografies que ens va dur un alumne de l'aula, vàrem descriure la plaça de l'Ajuntament i, poc a poc, tot Santa Eugènia.

                                                      Foto: Fernando

Per parelles, vàrem redactar una descripció del nostre poble. Aquí les teniu.

El meu poble és petit. Hi ha 1.600 habitants. A l'escola hem descrit la plaça de l'Ajuntament. També hi ha una escola, una biblioteca, un centre de salut... També hi ha festes de carnaval, Sant Antoni, les panades per Pàsqua... I es celebren cada any.
Sílvia i Miquel.                                                                                             

El poble és petit. El poble és tranquil. El poble té 1.600 habitants. El poble no és brut. Canvien les faroles quan s'espenyen. Té una biblioteca, hi ha un poliesportiu i hi ha un ajuntament.
Guillem i Iván.

El meu poble és petit. Hi ha 1.600 habitants. Al nostre poble hi ha una escola, biblioteca i esglèsia... hi ha parcs,hi fan festes de carnaval, foguerons, panades i celebren la Pàsqua.
Oliver i Martí.   
                                                                                                         
El meu poble és petit. Tenim tradicions com per exemple un playback, foguerons, festes de carnaval... També tenim un batle que se nom Guillem. També hi ha 1.600 habitants. També tenim una plaça i una esglèsia amb un campanar.
Aina i M. Magdalena.

El meu poble és petit. Té molts d'habitants, som 1.600. Hi ha un bar de Can Prim, també hi ha una font i un ajuntament. Hi ha un PAC. Tenim la constum de fer la festa de carnaval.
Jaume P. i Núria.

Al meu poble viu molta gent. Té mil sis-cents habitants. El meu poble és petit. El meu poble té tres parcs. A devora de l'escola hi ha un centre de salut. 
Fernando i Joshua.

El nostre poble és petit. Al nostre poble hi ha un PAC (Centre de salut), una escola, biblioteca, i una esglèsia i un Ajuntament. Hi ha més d'un parc a Santa Eugènia i també hi ha un poliesportiu. Al nostre poble tenim constums i són: la festa de carnaval, els foguerons, Pàsqua... 
Dani i Javier.

El meu poble és petit. Hi ha 1.600 habitants. Al nostre poble hi ha 3 parcs. A l'ajuntament hi ha una font. A l'escola hi ha devora un centre de salut. També hi ha moltes festes.
Álan i Francesc.

El meu poble és petit. Té tres urbanitzacions. Les urbanitzacions són: Ses Coves, Ses Olleries i Ses Alqueries. També el batle es nom Guillem. El poble té 1.600 habitants. I tenim un ajuntament. Tenim  una esglèsia i una escola. Tenim 4 parcs. També tenim un centre de salut.
Joan i Jaume R.



                                                                                                                 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada