Presentació

Dia a dia és un blog educatiu on hi trobareu experiències de la vida d'aula i de l'escola. Podreu veure algunes de les feines que ha fet, i fa, l'alumnat de 2n de primària del CP Mestre Guillemet de Santa Eugènia durant el curs 2010-2011.

El que ens ha motivat a iniciar aquest blog és la feina que els nins i nines estan fent. És molt motivant per a ells compartir amb els seus pares, mestres, amics i coneguts algunes de les coses que fan. També és agradable pels pares veure que fan els seus fills i pels mestres, l'alumnat. També, per a nosaltres, els mestres, és enriquidor conèixer les vostres opinions. Per tot això, s'ha creat Dia a dia.

dijous, 10 de març del 2011

Començam a multiplicar

Ja fa un temps que a l'aula ens vàrem veure amb la necessitat de multiplicar, perquè necessitàvem fer dues fotocòpies per cada alumne i havíem de calcular quantes fotocòpies havíem de fer en total. Com que sumar 19 vegades el número 2 resultava  un poc llarg, ja vàrem començar a parlar de la multiplicació.

Aquesta setmana hem començat a veure la multiplicació com un càlcul del nombre de vegades o sumes repetides. Primer han sortit 4 nins i hem repartit 3 pinturetes per cada un. Després ho hem escrit a la pissarra, primer, en forma de suma i posteriorment, en forma de multiplicació.

Per realitzar els nostres primers exercicis de multiplicació primer hem treballat individualmet, llavors hem comparat els resultats en parella i finalment en grups de quatre. 

Ara ha arribat l'hora d'estudiar les taules i de començar a multiplicar. Ànim.

Adjunt unes taules perquè les pogueu imprimir si les necessitau.


Taules de Multiplicar (pdf)

1 comentari:

  1. En Jaume Ribes esta molt content de començar les taules de multiplicar.
    Ens ha fet molta il·lusió a tota la família veure la feina que fan els nins i nines de 2n de primària de Sta. Eugènia, i sobretot les ganes que té en Jaume d'anar a l'escola i d'aprendre coses noves.En Jaume diu:I sobretot mancantan les matematiques.
    A partir d'avui seguirem amb atenció les notícies que des d'aquest blog ens envïi na Joana, perquè totes són molt interessants i segur que els pares també aprendrem coses noves. Gràcies Joana per la teva feina i per la il.lusió que hi poses.

    ResponElimina