Presentació

Dia a dia és un blog educatiu on hi trobareu experiències de la vida d'aula i de l'escola. Podreu veure algunes de les feines que ha fet, i fa, l'alumnat de 2n de primària del CP Mestre Guillemet de Santa Eugènia durant el curs 2010-2011.

El que ens ha motivat a iniciar aquest blog és la feina que els nins i nines estan fent. És molt motivant per a ells compartir amb els seus pares, mestres, amics i coneguts algunes de les coses que fan. També és agradable pels pares veure que fan els seus fills i pels mestres, l'alumnat. També, per a nosaltres, els mestres, és enriquidor conèixer les vostres opinions. Per tot això, s'ha creat Dia a dia.

diumenge, 13 de març del 2011

Diari personal (I)

Des de principi de curs escrivim el nostre diari personal. L'objectiu d'aquesta tasca era la d'amollar-nos en l'escriptura i començar a familiaritzar-nos amb l'escriptura de paraules que empram sovint i que resulten un poc difícils, com també amb les primeres regles d'ortografia.

Divendres, a l'aula, vàrem llegir un dia del diari personal d'un nin de 10 anys (escrit en castellà). Ens vàrem fixar que aquest nin explicava en el seu diari alguns sentiments. També, vàrem veure com començava el seu diari amb una expressió com:  

Dimecres, 9 de març de de 2011

Estimat diari:

Avui...

Amb tot això, vàrem deduir que: 

En el diari personal se solen escriure anècdotes i experiències personals que ens succeeixen al llarg del dia (a l'aula, al pati, a casa, durant una excursió o viatge, etc.
En el diari s'expliquen sentiments, pensaments, opinions...

Com redactar un diari personal?

Primer, PLANIFICAR.

Pensar de quins fets o idees vull parlar en el diari.

Per exemple:
  • De l'alegria que he tengut quan he vist la nota de medi.
  • Del que he parlat amb n'Aina el temps de pati.
  • De quan he arribat a casa.
  • Del llibre que estic llegint.

Segon, REDACTAR.

Dilluns, 8 de març de 2011

Estimat diari:

Avui...

1 comentari:

  1. Quin blog més guapo que teniu, i quines coses més interessants que hi publicau. M'agradarà molt seguir-vos.

    ResponElimina