Presentació

Dia a dia és un blog educatiu on hi trobareu experiències de la vida d'aula i de l'escola. Podreu veure algunes de les feines que ha fet, i fa, l'alumnat de 2n de primària del CP Mestre Guillemet de Santa Eugènia durant el curs 2010-2011.

El que ens ha motivat a iniciar aquest blog és la feina que els nins i nines estan fent. És molt motivant per a ells compartir amb els seus pares, mestres, amics i coneguts algunes de les coses que fan. També és agradable pels pares veure que fan els seus fills i pels mestres, l'alumnat. També, per a nosaltres, els mestres, és enriquidor conèixer les vostres opinions. Per tot això, s'ha creat Dia a dia.

dimarts, 22 de març del 2011

Un conte de carnaval

En el marc del Taller de textos, els nins i nines de 2n de primària hem escrit un conte d'aula, amb el que participarem al Premi Sambori 2011. El procés que hem seguit per crear el conte ha estat el següent:

Després d'haver llegit alguns contes, vàrem treballar les principals parts que cal que tengui aquest tipus d'escrit perquè s'entengui i sigui coherent. Vàrem fer algunes proves de manera individual i el dia que celebràvem el carnaval a l'escola, inspirats per aquesta festa, iniciàrem el conte d'aula.

Entre tots vàrem dissenyar un esborrany del text. A la classe d'informàtica i amb ajuda de na Marga, el vàrem anar redactant en un document word. Una vegada acabat el conte, i també amb ajuda de na Marga, el vàrem corregir. Per corregir-lo, primer, vàrem treballar per parelles i vàrem cercar totes les errades que hi trobàrem a l'escrit. Després, amb el conte projectat a la gran pantalla vàrem anar millorant-lo amb les aportacions de cada parella. Ho vàrem fer tant i tant bé que el conte va quedar pràcticament corregit i sense gairebé cap errada. Finalment, vàrem fer els dibuixos. 

Si voleu gaudir d'un Conte de carnaval aquí teniu l'enllaç.

Conte de carnaval (pdf) 

Moltes gràcies Marga.

2 comentaris:

  1. Ens ha agradat molt aquest conte de carnaval!!!!!
    Molt moltíssim......
    Té uns dibuixos molt bonics.

    ResponElimina
  2. Hem llegit el conte amb molta atenció i ens ha agradat molt a tota la família. Hi haurà una segona part?

    ResponElimina